Comencen les jornades de formació turística del Mas de Burot amb èxit d’assistència

Jornades de formació turística – Mas de Burot
26 de juny de 2018
Els Premis Toni Cobos reconeixen la rehabilitació del Mas de Burot
Els Toni Cobos reconeixen la rehabilitació del Mas de Burot
27 de maig de 2019

Comencen les jornades de formació turística del Mas de Burot amb èxit d’assistència

Prop d’una vintena de membres d’empreses de serveis turístics, educadors ambientals i tècnics en turisme i en patrimoni s’han inscrit a les jornades de formació turística del Mas de Burot organitzades aquest mes de juliol a Horta de Sant Joan. L’alcalde del municipi, Joaquim Ferràs, i el tècnic del Parc Natural dels Ports, Josep Maria Forcadell, els han donat la benvinguda a la sala d’actes del Cap de l’Ecomuseu dels Ports, on es desenvolupen les sessions teòriques. Les jornades es divideixen en tres sessions: avui, el dia 23, i el dia 30, quan finalitzarà el curs amb una sessió pràctica al mateix mas.

Ferràs ha detallat l’origen de la iniciativa, el finançament assolit gràcies al Pla de Foment del Turisme de la Generalitat, i els treballs de recuperació del mas situat a la falda de les Roques de Benet. També ha encoratjat els empresaris a incloure l’espai en la seva oferta turística. En aquesta línia, Forcadell ha incidit en la “responsabilitat” de les empreses en actuar de “corretja de transmissió” del coneixement generat al voltant de la iniciativa. “Esperem que el producte sigui una eina útil per explicar com podem valoritzar el patrimoni i com fer-ho respectant el patrimoni arquitectònic”.

L’objectiu de les jornades és oferir els coneixements necessaris a les empreses turístiques interessades a oferir visites guiades a l’equipament i, en segon terme, a tècnics d’oficines de turisme, centres d’estudis, entitats, i professionals interessats a obtenir aquests coneixements i difondre’ls. Així, la realització de les jornades esdevé una eina imprescindible per poder oferir visites guiades a l’indret a partir de l’octubre.

El programa formatiu l’oferiran les dues empreses seleccionades per executar el pla d’impuls turístic del Mas del Burot: el Col·lectiu Anant i Tourislab.

Comments are closed.