Els Toni Cobos reconeixen la rehabilitació del Mas de Burot

Comencen les jornades de formació turística del Mas de Burot amb èxit d’assistència
16 de juliol de 2018
Activitats i experiències d’ecoturisme al Mas de Burot. Agenda 2019 – 2020
28 de maig de 2019

Els Toni Cobos reconeixen la rehabilitació del Mas de Burot

Els Premis Toni Cobos reconeixen la rehabilitació del Mas de Burot

La rehabilitació del Mas de Burot ha estat reconeguda i molt ben valorada pels membres del jurat i ha rebut el diploma de finalista.

Sant Feliu de Guíxols, 23 de maig de 2019. Els premis Toni Cobos, organitzats per GRETA, reconeixen la rehabilitació del Mas de Burot i la tasca del Parc Natural dels Ports a favor de l’arquirtectura tradicional.

L’Associació GRETA (Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica) va organitzar els Premis d’Arquitectura Tradicional Toni Cobos 2018.

L’acte de lliurament d’aquesta primera edició va tenir lloc dijous 23 de maig, als jardins de l’Antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols. Hi van assistir unes 150 persones i la presència dels membres del jurat.

Premis Toni Cobos 2018
Premis Toni Cobos 2018

Premis a les tècniques tradicionals 

Categoria A. El Premi a la millor obra en intervenció en arquitectura tradicional ha estat per la rehabilitació i ampliació d’un habitatge a Sant Feliu de Boada.

L’obra de rehabilitació del Mas de Burot va ser molt ben valorada i va quedar finalista.

Categoria B. El Premi a la millor iniciativa ha estat per a la tasca de recuperació i preservació de l’arquitectura tradicional al Parc Natural dels Ports. Va ser recollit per Ana Ávila, tècnica del Parc que ha liderat el projecte.

Guia per intervenir en el patrimoni arquitectònic del Parc Natural dels Ports: Manual de bones pràctiques

El Jurat va distingir la recerca, anàlisi i divulgació del Parc per la conservació del patrimoni arquitectònic, des de l’inventari de construccions iniciat el 2003 fins la publicació del Manual de bones pràctiques.

Premiada la Guia per intervenir en el patrimoni arquitectònic del Parc Natural dels Ports: Manual de bones pràctiques

Aquesta guia recull de manera essencial quins són els trets característics de l’arquitectura tradicional dels Ports, aporta criteris d’intervenció i assenyala les solucions més adequades.

Està destinada a propietaris, constructors, arquitectes i gestors de patrimoni, entre altres, per tal que puguin seguir aquests criteris i recomanacions a l’hora de dur a terme una intervenció en aquest tipus d’edificacions, amb l’objectiu de preservar aquest patrimoni i la seva integració en el paisatge.

En l’elaboració del manual, hi van col·laborar altres administracions i organismes de les Terres de l’Ebre, especialment el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i el d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics.

L’àmbit d’aplicació es pot estendre més enllà del límit estricte del Parc Natural ja que molts dels trets descrits són comuns en bona part de les comarques ebrenques.

Mas de Burot.  Parc Natural dels Ports,  Horta de Sant Joan, Terra Alta. 
Foto: Rafael López-Monné
Mas de Burot. Parc Natural dels Ports, Horta de Sant Joan, Terra Alta.
Foto: Rafael López-Monné

La rehabilitació finalista

D’altra banda, els Premis van destacar l’aplicació de la guia en la restauració del Mas de Burot, promoguda per l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan.

Camilla Mileto, membre del jurat, va valorar molt positivament aquesta rehabilitació exemplar alineada amb el model de conservació impulsat des del Parc Natural dels Ports.

A l’acte de lliurament, Óscar Benet i Daniel Esteve van recollir els diplomes adreçats a tots els que han intervingut en l’obra:

  • Ajuntament d’Horta de Sant Joan, promotor.
  • Construccions Ferràs Prats, SL, constructor.
  • Óscar Benet, arquitecte.
  • Daniel Esteve, arquitecte tècnic.


Enhorabona pel premi i per la gran feina que des de fa temps es fa al Parc Natural dels Ports !!!

Projecte GRETA

Comments are closed.