Primeres Jornades d’oficis i arquitectura tradicional

Timelapse del procés complert de restauració
29 de maig de 2019

Primeres Jornades d’oficis i arquitectura tradicional

I Jornades anuals d’oficis i arquitectura tradicional als Ports

Cartell I Jornades anuals d’oficis i arquitectura tradicional als Ports

Els oficis i l’arquitectura tradicional seran el tema d’aquestes primeres jornades al voltant dels oficis i l’arquitectura rural als Ports. El programa de dos dies inclou un cicle de conferències, tallers, visites al mas i activitats entorn l’arquitectura tradicional i el patrimoni immaterial amb especialistes de referència en l’àmbit de l’arquitectura i l’antropologia. El Col·lectiu Anant i l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan preveuen organitzar-la amb periodicitat anual.

Així, el programa de la I jornada sobre oficis i arquitectura tradicional als Ports es desenvolupa en dos dies i diferents escenaris de la Terra Alta.

Les xerrades, d’accés lliure i gratuït, tindran lloc el matí i tarda del dissabte 6 de juliol a l’Ecomuseu dels Ports (C/ Picasso, 18 Horta de Sant Joan). Diferents especialistes de referència en aquest àmbit, vinculats a entitats i institucions oferiran els seus coneixements i experiències en un context pluridisciplinari amb enfocament arquitectònic i antropològic.

En la conferència marc El Mas de Burot. Conceptualització, praxis i anàlisi crítica de la intervenció intervindran Òscar Benet, d’Àrea55 arquitectura, Dani Esteve, arquitecte tècnic i coordinador, Anna Àvila, enginyera de forests i tècnica del Parc Natural dels Ports i Maite Hernández, antropòloga i membre del Col·lectiu ANANT, Antropologia i anàlisi del territori. Completen la jornada de dissabte un excel·lent programa de xerrades, una taula debat i una visita guiada al mas de Burot.

El diumenge 7, es desenvoluparan diversos tallers pràctics d’arquitectura i activitats familiars al voltant del mas de Burot que va ser recentment reconegut als Premis Toni Cobos. Cal destacar que Picampall proposa l’activitat familiar Los habitants inesperats del Mas de Burot en la qual s’identificaran rastres d’animals per una caminada guiada a l’entorn i a l’interior del mas. També es farà un taller per als més menuts.

A més, es podrà visitar al Centre de Visitants del Parc a Prat de Comte l’exposició sobre arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya.

I Jornades anuals d’oficis i arquitectura tradicional als Ports
Dates: 6 i 7 de juliol de 2019
Lloc: Horta de Sant Joan (Terra Alta)
Data límit d’inscripció: 4 de juliol de 2019.
maiteantropologa@gmail.com | Tel. 636 679 969
ingridbertomeu@gmail.com | Tel. 632 782 367
Consulteu el PDF del programa complert.

Direcció i coordinació
Íngrid Bertomeu Cabrera i Maite Hernández Sahagún.

Col·laboren
Parc Natural dels Ports; Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Museu de les Terres de l’Ebre; Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècncis i Enginyers d’Edificació de les Terres de l’Ebre; Centre de Documentació de l’Ecomuseu dels Ports; Construccions Ferrasprats; Escola Montsagre.

Comments are closed.