Una jornada amb tallers de bioconstrucció a càrrec d’experts tanca el cicle formatiu del Mas de Burot

La fase final de la restauració del Mas de Burot arriba a TV3 i a altres mitjans de comunicació
5 de Març de 2018
La colònia de ratpenats de ferradura menut del Mas de Burot estrenarà llar
24 d'Abril de 2018

Una jornada amb tallers de bioconstrucció a càrrec d’experts tanca el cicle formatiu del Mas de Burot

Bioconstrucció al Mas de Burot

Dijous, 15 de març de 2018.-Una trentena de persones van tancar ahir el cicle de jornades formatives sobre bioconstrucció i arquitectura rural als Ports amb la darrera sessió pràctica al Mas de Burot, a Horta de Sant Joan. En aquesta jornada, diverses empreses especialitzades en bioconstrucció (Recop, MillánPlaSol, Rocamare, i el picapedrer Francesc Xavier Solé) van oferir tallers pràctics sobre l’ús de la pedra per aixecar murs, el revestiment amb calç, el revestiment amb guix d’Albarracín, les fusteries, i l’ús de la terra compactada com a paviment, entre d’altres. 

Taller de Rocamare sobre terra compactada. Foto: Mas de Burot

Els inscrits provenen de les quatre comarques de l’Ebre, el Priorat, el Matarranya, la zona de Morella i Lleida. Hi han assistit arquitectes, constructors, tècnics de turisme, artesans, pagesos, educadors i agents rurals, entre d’altres. A tots ells se’ls hi han donat eines per a una bona rehabilitació d’aquests tipus d’edificis. Els organitzadors han entregat un diploma d’aprofitament de les jornades.

Taller sobre la restauració de les fusteries. Foto: Mas de Burot.

La sessió pràctica d’ahir va fer evident els beneficis de l’ús d’aquestes tècniques per aconseguir uns habitatges més saludables per als seus residents i compromesos amb els principis de la sostenibilitat ambiental.

Comments are closed.